CleverNPS

Sådan skaber NPS værdi

NPS skaber værdi for din virksomhed ved at give dig indsigt i, hvordan dine kunder opfatter jeres brand, services og produkt. Det giver dine kunder mulighed for at identificere jeres stærke side og evt. ”blå mærker”, og giver dig dermed grundlag for at tage handling for at forbedre kundernes oplevelse.

En høj NPS indikerer, at kunderne er tilfredse og loyal over for virksomheden, og at de sandsynligvis vil anbefale virksomheden til andre. Dette kan føre til mere mund-til-mund-reklame og øget omsætning.

En lav NPS, derimod, kan signalere problemer med kundetilfredshed og loyalitet, og kan føre til tab af kunder og omsætning. I den forbindelse giver det grundlag for at tage handling for at forbedre kundernes oplevelse.

En af fordelene ved NPS som model er at den, som udgangspunkt, kun består af et par spørgsmål hvilket giver mulighed for at spørger kunderne oftere. Det gør at du løbende vil få et input og hurtigt vil kunne rette strategien ind efter marked.

I alt, NPS giver virksomhederne en enkel og effektiv måde at måle kundernes tilfredshed og loyalitet, og at skabe værdi ved at tage handling baseret på resultaterne. Det er en vigtig metode at overvåge kundernes tilfredshed for at forbedre forretningen.

NPS Skalaen

NPS er baseret på et enkelt spørgsmål: “På en skala fra 0-10, hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale vores virksomhed til en ven, familie eller kollega?” Kunden vælger et tal mellem 0-10, og deres svar kategoriserer dem som en “promoter”, “passives” eller “detractors” (kvantitativ måling), samt en begrundelse for årsagen til kundens valg af score i fritekst (kvalitativ måling)

Promoters er kunder, der svarer med scoren 9 eller 10, Passives er kunder, der svarer med scoren 7 eller 8 og Detractors er kunder, der svarer med en score på 6 eller lavere.  

Hvor sandsynligt er det at du vil anbefale [virksomheden] til dine venner og…

NPS-skalaen viser sandsynlighed for at få anbefalinger

Hvad er den primære årsag til at du gav den score?

NPS loyalitetskategorier - Tilfredshed og loyalitet måles

NPS loyalitetskategorier

Promoters (9 og 10) betragtes som tilfredse og loyale.
Passives (7 og 8) betragtes som tilfredse men illoyale.
Detractors (6 til 0) betragtes som utilfredse og illoyale.

Kvantitativ og kvalitativ måling

Kvantitativ NPS-score er en numerisk score, der gør det muligt at følge virksomhedens udvikling med et tal som er baseret på svaret på en enkelt spørgsmål: “Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale”.

Kvalitativ NPS-score er baseret på fritekst kommentarer fra respondenterne baseret på deres begrundelse for valg af score. Dette giver virksomheden mulighed for at få mere detaljerede oplysninger om, hvad kunderne kan lide eller ikke kan lide ved virksomheden, produktet eller servicen, og hvad der kan forbedres.

For at få mest muligt ud af NPS, bør virksomheder ikke kun fokusere så dybt på det endelige tal, men se nærmere på de underliggende data for at forstå, hvorfor kunderne giver deres svar. Dette kan hjælpe virksomheden med at identificere specifikke områder, der kræver forbedring og kan hjælpe med at optimere den kunderejse, som virksomheden ønsker deres kunder skal opleve.

Earned growth (fortjent vækst)

Earned growth refererer til vækst, der opnås gennem mund-til-mund-anbefalinger og positive omtale fra eksisterende kunder. Det er en vigtig indikator for en virksomheds sundhed, da det er en organisk og bæredygtig måde at øge kundebasen på = Den del af jeres resultater der er skabt baseret på baggrund i anbefalinger givet af jeres eksisterende kunder.

NPS kan hjælpe dig med at forstå, hvordan jeres kunders tilfredshed påvirker jeres earned growth. En høj NPS indikerer, at kunderne er tilfredse og loyal over for virksomheden, og at de sandsynligvis vil anbefale virksomheden til andre. Dette kan føre til mere mund-til-mund-reklame og øget earned growth. 

En lav NPS, derimod, kan signalere problemer med kundetilfredshed og loyalitet, og kan føre til færre anbefalinger fra eksisterende kunder eller at de måske direkte fraråder jeres virksomhed til deres netværk. Det er derfor en god ide at tage handling for at forbedre virksomhedens omdømme og dermed øge andelen af jeres earned growth. Anbefalinger er en ekstrem effektiv form for markedsføring og så er den gratis.

Hvad er NPS og eNPS? - Hvordan bruges NPS?

Forskellen på Net Promoter Score og Net Promoter System

Begge begreber kaldes NPS hvilket kan skabe forvirring, men her er en forklaring.

Net Promoter Score (NPS) er en indikator for kundeloyalitet, der viser graden af sandsynlighed for at kunder vil anbefale en virksomhed eller et produkt til andre. Scoren beregnes ved at trække procentdelen af negative respondenter (Detractors der giver en score på 0 til 6) fra procentdelen af positive respondenter (Promoters der giver en score på 9 eller 10).

Net Promoter System (NPS), derimod, er en metode til at måle og øge kundeloyaliteten. Det involverer ikke kun at spørge kunderne om deres sandsynlighed for at anbefale en virksomhed, men også at indsamle feedback, identificere specifikke problemer og implementere forbedringer for at øge kundeloyaliteten. Det er en systematisk tilgang til at forstå og øge kundetilfredshed- og loyalitet.

I alt, NPS er et simpelt, men effektivt værktøj til at måle kundetilfredshed og loyalitet. Det giver virksomhederne mulighed for at få værdifuld feedback fra deres kunder, og kan hjælpe dem med at forbedre deres produkter og serviceydelser, og øge kundeloyaliteten.

Kontakt CleverNPS

Er du interesseret i at vide mere om hvordan NPS kan bruges i din virksomhed, så er vi klar til give dig en uforpligtende intro til NPS. Er du allerede på udkig efter et NPS-software, så er vi naturligvis også klar til at give dig præsentation af vores brugervenlige danskudviklede system. Ring, skriv eller book et møde med det samme.